Monday, 14 November 2016

TLT SDN. BHD

Assalamualaikum, 

Hahahah..*gelak dulu* Has been a long time since I posted my last update. Tak ada la update sangat, it just like merepek! Entah bila pemikiran Izzati nak matang and bercakap pasal potilic or pasal economy negara or mata wang yang semakin rendah. Yeah.. Waiting for that moment..

Ingat aku peguam ke ? 
Ahli dewan parlimen ? 
Nak bincang pasal masalah negara dalam blog cute ni ? 
Salah tempat bro. *hee*

Honestly, aku memang busy sebelum ni. Nak buka blog pun tak sempat. Ni kan nak tulis entry sepanjang 30000 patah perkataan ,laagi la tak ada masa. Cuma lepas final, kerja aku semakin berkurangan. Aku juga ada buat perniagaan kecil kecilan. Ada la dapat keuntungan dan balik modal la. Plus, kerja ni tak perlukan banyak tenaga, sebab aku jalankan perniagaan ni kat rumah kan. Senang sikit. Umur macam aku ni mana ada transport nak kerja luar, so aku berniaga kat rumah. Lagipun, aku jealous la sebab sekarang ramai usahawan muda yang berjaya kan.. Jual kasut la, jual phone la. So, aku macam excited nak berniaga. Haa, kalau ada sesiapa nak jadi agent aku, just give me a call, ke email aku, or comment kat bawah ni. Ok ?

Perniagaan aku ni under syarikat sendirian berhad yang aku daftar bulan lepas. InsyaAllah aku harap dapatlah bertahan dalam dunia perniagaan ni. Okay aku pengasas utama perniagaan TLT Sdn. Bhd ataupun nama panjang dia 'Ternakan Lemak Tepu Sdn. Bhd.' . 

Yaa bijak. Perniagaan berkonsepkan makanan. Disediakan empat kali sehari iaitu breakfast, lunch, dinner dan sapper. 

 
HAHAHAH. Wanna join me ? 




No comments:

Post a Comment