Saturday, 26 November 2016

Judging

Assalamualaikum and haii

My blog has a new look! Yayy. Belum sampai tahun baru lagi, aku dah tukar personality talkss-suria ni. Oh well... *looking at nails*

Bukan senang nak edit ni. Kalau dah sampai tahap kesabaran aku yang maximum, memang aku campak laptop ni dalam laut. Paling susah nak edit, ialah header. Sampai aku mati, aku akan ingat saiz header blog ni ialah 1060x400 px . KAU TENGOK!! ZATI TAKKAN LUPA!! TENGOKLA...  *setelah lapan kali edit header sebab nak cari saiz yang sesuai*

Okay, setelah sekian lama aku tak update blog. membincangkan pasal isu semasa kan. So now I'm back !. Oyeahh!

So, judging. Obviously kita memang tak boleh halang orang punya thought towards kita kan. Basically, what they see is what they think.

Mentaliti masyarakat sekarang ( sometimes I'm one of them haha) suka judge orang through apa yang mereka nampak.

For you, it's okay la kan ? It might means nothing, boleh jadi korang just kidding ahaks je kan ? Tapi, pernah terfikir tak what is their acceptance towards kecaman ke kutukan ke apa apa je la yang seangkatan dengannya ?

Who knows they actually have been in hard times for so long. Suddenly, dia nak bahagia sikit pun tak boleh . Macam satu dunia menghimpit dia sebab tak suka dengan apa yang dia ada.

You know, everyone has their hard times. Either with family, siblings, friend and self too. Banyak factor. Just they don't want to show any of it. Because they want to look strong. Hidup bahagia all the time. They don't want to let people see their weakness. So yeahh..

Macam mana keadaan kita bila dalam kesusahan, so they are. So, sama sama memahami and have a good thought.


















No comments:

Post a Comment