Tuesday, 23 August 2016

That soft hearted girl

Assalamualaikum,

I always wondering why should I update all my activities in instagram of course and also in blog. THAT SHOULD BE MY PRIVACY.  Well, certain people are strong enough to keep all the problems, happiness in her mind. Macam suka duka lara semua is like SS la, sedih sendiri, syok sendiri. But for me, I am not that strong. Plus, aku a type of suka express apa yang aku rasa, if aku benci, maka muka kebencian akan terpapar di wajah aku, if aku malu so muka, mata, senyuman semua ambil peranan, and if aku suka, maka terpancarlah wajah kebahagiaan. Same goes to this blog, aku tak boleh nak fake jadi cool apa semua. What you read is what I feel at that time. Ha senangkan ?

Anyhow, aku dah cuba untuk jadi macam COOL like so HIPSTER, BUT IN THE SAME TIME RELAX apa semua. Especially in writing, tapi beb takleh, kennot. Aku ada adore a few person yang bila tulis blog, kata kata dia fuuhhhh. Nampak macam seolah olah dia tak jiwa kacau macam aku ni ha, tulisan campur aduk semua. Tak sastera langsung ! 

But nah! I can't be other person. 

Aku akui, I have so many weakness, unseen weakness especially sejak sejak aku berjauhan dgn mak aku ni. Aku banyak sangat fake, like 'oh steady la, mak aku dok jauh dgn aku pun takde hal la beb.  Ni namanya challange in life. Apa life kau tak best langsung duduk dgn parents'

Tapi, mak dgn ayah aku jatuh motor minggu lepas pun aku nangis nak nak. Dah la tak boleh balik. Weiii, jiwa kacau weii. Aku susah hati level 999. Nak exam pun tak tenang hati. Asyik fikir pasal dorang, nak makan pun tak lalu sampai gastric. Dalam kepala otak ni asyik fikir nak balik je. 

Somehow, semua kelemahan aku ni, aku tutup dgn benda benda kasar. 

Wah cane nak explain ni.

Contoh la kan, bila aku minat kereta ni, aku explore lots about cars. Aku dapat kekuatan which is boleh cover aku punya cengeng ni. Of cos la boleh cover kan ? Sbb orang nampak someone y suka kereta ni, cool steady. So, aku berharapan yang bila aku ada interest yang mendalam terhadap kereta ni, aku boleh jadi izzati yang stronger daripada dulu. Maknanya takde la aku nk nangis je memanjang. Hahahaah..

So that's all.. Sesi mengenali aku dah tamat. 

Chaw ..



No comments:

Post a Comment