Saturday, 2 July 2016

3rd challenge : Earliest Childhood Memory

Time kecik kecik tu lah time yang paling nakal tahap tak hingat dunia. But somehow, kita rindu saat saat tu. rasa bebas nak buat apa je, tak perlu ikut peraturan, tak kisah pasal hati dan perasaan. Cuma tahu MAIN JE.

 Dalam banyak banyak kenangan childhood aku, yang paling berbekas dan meninggalkan bekas kat dahi aku ialah time aku jatuh dalam rumah. OMG THAT WAS SO SCARY. Sampai sekarang parut jahitan tu ada lagi, nah kat dahi lagi uolls. Aku tak lah nakal, tapi aku macam careless spesis mana entah, kadang kadang sampai aku jalan TIANG sebesar besar alam pun aku boleh langgar. AHAKS.... 

Ceritanya, aku masa tu nampak satu keychain, lepas tu aku macam nak main main dengan benda tu, tapi takut mak aku marah. So kebetulan mak aku tanya aku nak minum air apa.. Aku pun minta air oren. *aku umur 6 tahun masa tuh*, bila mak aku dah pergi je. aku pun lari nak keluar rumah. Tiba tiba aku terpijak alas kaki.

KEDEBUMMMMMMMMM !

aku jatuh.. kepala aku terhantuk kat tangga.. bengong kejap. hakhakhak >< lepastu ayah aku dengar bunyi macam anak gajah jatuh , dia pun meluluu ke arah aku sambil menjerit jerit nama mak aku. 

aku pun bangun la, sakit kottttt.. aku macam pening pening lalat. tapi aku tak nangis pun. Tapi bila mak aku datang je. NAH JADI RIUH SATU RUMAH. dengan muka terkejut dia tuh, dia lari amik kain lepas tu pekup ( lap ) dahi aku. aku pun macam EH APESAL NI ?

tengok je kat kain tu ............................ eh darah la.

tak semena mena aku nangis dengan skala yang paling kuat. banyak kut, sehelai kain tak cukup. lepas tu mak aku terpaksa pegang supaya daraah tu berhenti keluar. aku nangis tak henti henti, so of course la mak aku scared. kut la, kepala aku pecah ke hapa. dah berlumuran darah macam tu, mana nak tau bendapa yang luka. 

By the time abang aku datang je, dia cepung aku pegi klinik terus. FREE FREE aku dapat 3 jahitan. 

Tak tahu nak cakap apa.. sakit betul. pedih. berdenyut denyut. 

****
Ha tu la yang aku paling ingat sebabnya parut tu still ada kat tengah tengah alam dahi aku. sobs. Kurang hantaran aku nanti :(  Bukan satu tu je kejadian yang menempah cap mohor kat muka aku ni, kalau dulu muka aku ni memang  selalu buat cop kat tangga. Dia cukup suka la nak cium dengan tangga.. (bonggol jalan raya pun pernah cium gak auu ) tak tahu la kenapa aku ni.. Hmmmm....


No comments:

Post a Comment