Thursday, 21 April 2016

iPhone retak

Assalamualaikum,

Seumur hidup aku, aku kena dump dengan crush aku ke, aku break dengan boyfriend aku ke (dulu yeee) .. yelah , sakit.. sedih..

TAPI TAK SESEDIH BILA TENGOK IPHONE KAU RETAK SERIBU.

Tahap kejutan + sedih + skocked sampaikan aku tak nangis langsung tengok iPhone kesayangan pecah. SPEECHLESS WEH SPEECHLESS .

Sepatutny aku nangis, ye aku perlu nangis bila tengok iPhone aku macam tu. Tapi, the moment aku tengok iPhone tu, aku macam

*ding*
*ding*
*ding*
*ding*

berdesing telinga aku ... huaaaaaaaaaaaaaaaarrrrgggghhhhhh.

lepas tu aku tak berkata apa. nak cakap apa lagi.....................................

mengenang kembali saat saat aku idamkan iPhone,

Mulanya aku tak suka pun iPhone. tapi sebabkan pengaruh rakan rakan , aku pun cakap la kat mak aku yang aku nak beli iPhone lepas pitythree. pakai duit sendiri. lepas tu kakak aku  tak bagi, katanya dia akan bagi kalau result aku elok. ingat aku nak caya ke ? kata kata dusta je tuh.

1 Januari, abang ipar aku hadiahkan iphone.. phewwwwww..

Masa mula mula tengok iPhone dapan mata hati aku berbisik '' iPhone minan ke ? ''

acah cool je la kan, kita ni geng pro jadi segalanya perlu tenang..... padahal kalau takde orang, dah lama aku buat joget lambak sorang sorang. uyoooo sape je tak happy.



ni ah , rupa dia masa first time aku tengok.

ceritanya, aku balik sekolah... buka pintu ehh ada anak sedara aku ghupenya, muahh muahh.. pastu aku tercari cari gak la kan mana handphone aku. sebab masa aku g sekolah aku tinggal phone tu atas katil. dengan harapan nanti mak aku simpanlah tu.

pastu aku masuk bilik kakak aku, kakak aku cakap

'adik, angah ada benda nak tunjuk ni'

AKU SEORANG YANG TAK SUKA SURPRISE ni tertunggu tunggu la, apa dia nak tunjuk.

pastu dia bawaa kelur phone aku dari handbag dia. kau pelik gak ah cane leh ada dalam beg dia.

pastu dia tunjuk la, screen depan phone aku.

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

terduduk aku. aku diam je, tak marah tak juga nangis, aku amik phone tu, aku belek la setiap sudut. dah pecah rupanya phone aku ni..

entahla, aku tak percaya masa tu dan aku rasa tu seolah olah mimpi.

pastu kakak aku cakap, ' Aiman baling phone ni, angah tak sempat nak tengok.'


:)

iphone aku jatuh la weh. aku rasa macam nak benamkan muka aku kat dinding je.

pastu, bila aku buka tempered glass tu, aku berharap yang hanya glass tu je yang akan retak..rupanya bila ditarik, screen aku memang dah retak sejuta.. habis serpihan2 kaca..tambahan pulak, kaca screen kat front camera u tercabut lalu menampakkan kulitnya yang sebenar yang berwarna kelabu.


Aduhhh man, awak baling handphone saya macam mana ? T,T awak fikir ini bola tennis ya ? hancur hati aku.. tapi tkpe, aku diam je. diam je..

dia masih kanak kanak. aku harus bersabar.

T.T


hmm..doakan kesejahteraan iphone saya yang nazak ni. semakin hari satu per satu kaca screen ni luruh, karang habis dia jadi naked iPhone


No comments:

Post a Comment