Wednesday, 27 April 2016

Do sixteen needs changes ?

Assalamualaikum,

Dua minggu lagi aku kena hadap mid-term selama tiga minggu. Tiga minggu weh. Termenung ku sendiri..

Untuk makluman semua, aku amik additional subjects Biology, Add Maths, Chemistry dan Physic.
Mulanya aku punya assumption Physic dan add maths paling susah sampai aku takleh survive. Tapi, sudah beberapa lama aku belajar ni, baru aku tahu. Chemistry ni macam 7 keturunan dia punya susah. Aku pernah tulis kat sticky note time class chem :

Chemistry is like when you add 'natrium klorida' into 'larutan iodin', it will produse 'air sirap' . The question is, how much is the atom in 'air sirap'  ?

Nampak la ke-complicated-an dia tuh. adoyaii.. aku harap satu malaysia punya perasaan sebegini...............

Chemical engineer 

dun wurry, i still heart surgeon  ;)

Anyhow, back to our topic.

hmmm.

Ceritanya. Pergolakan perasaan aku.

So far, aku rasa yang life aku ni perfect bagi seorang Izzati, I mean tak terlalu lebih lebih or tak terlalu kurang kurang. Just nice.

Aku ada terfikir untuk ubah physically look. Alaaaaaa.. come on la girls. Maksudnya dari segi pemakaian tu up to date la sikit, nampak macam wanita la sikit ennn. 

Tapi aku fikir lagi, biar la aku habis SPM dulu. Macam, time tengah sekolah ni tak syok ah nak pakai lebih lebih. Karang orang cakap - dia ni pegi sekolah kemain selekeh macam pengemis, kat luar vouge kemain macam bini dato'    .. haaaaaa, nanges air mata darah aku kena kecam sebegitu rupa.

Jadi aku fikir, baiklah. For time being, no need to change my look . Later la laterrrr..


Teruk sangat ke ? aku rasa macam okay je. Tee, skirt, shawl. Aku bukan lah girls girls tumblr dan hipster yang guna filter fade ye. Aku tangkap gambar broccoli pun gambar bergegar cam hapa. 

Kalau ikut style aku sekarang. 

- aku tak suka make up, maksudnya buat kening, eyeliner, semua tuh. Plus, aku cuba nak lukis eyeliner pun KETAK KETAK macam muscle Muhammad Ali. So better don't waste your time la.. Kening pun aku tak suka buat bila nak keluar shopping ke untuk event ke. Sebabnya, satu- aku tak reti. Lagi satu, kening aku cukup tebal untuk aku lukis. Aku tak suka jadi chin chan version pompuan yang kening hitam pekat tuh. 

Kalau nak make up, aku suruh kakak aku yang buatkan. Walaupun dia make up artist, to be honest aku tak lah addict sangat dengan barang make up kecuali matte lipstick. Mungkin someday la...

- kalau aku keluar rumah, tambah tambah bila tengah rushing. Aku rembat apa yang ada dalam almari aku especially tee shirt dan baju yang tak gosok. Same goes to scarf, sebab tu tee aku scarf aku kebanyakkan cotton. THAT'S WHYYYYYYYYYY...

- Aku tak jaga kebajikan tudung aku. Yelah sebab aku kan pakai spect, so jaga macam mana pun. Buruk tetap buruk ye dok ? Jadi, biar lah apa dia nak jadi asalkan masih berada di atas kepala aku. Tapi mostly, cotton scarf aku tak banyak bergerak. Spect ni adalah punca yang utama kenapa aku MALAS nak pakai cantik cantik. Tudung asyik kembang jeeeee ---' 


Ei teruknya zati . 
hm. 

Tapi time aku tengah usha instagram 'seseorang' ni. Aku ternampak gambar perempuan yang sama umur dengan aku. YA ALLAH.................................. tak macam 16. T.T

Ohhhh. patut la ek. patut la hg follow budak tu tapi hg block aku kan. ei ei ei, geram pulak aku. eleh, cantik cantik pun bukan bawa mati.. nampak sangat kan hg kawan dengan aku sebab rupa. T.T materialistic ! puiiii.. ok blahh la. blah blah.  I don't need a friend like you, dasar moon !


ha. emo pulak aku.

ok cool..relax..

Lepas tu aku usha usha lagi girls yang sama baya dengan aku. Aduhh, maju betul depa ni. Nak pergi Giant pun pakai fundation+color kening. dasyat ek. aku pergi Aeon  Shah Alam pun pakai baju sekolah je ;')


Maka, terbukti la izzati seorang yang selekeh. But, I don't think that I need to change my personality because of people around me do. Yes, I might change myself but someday.... if I think I should, then I will. 

Dear perempuan perempuan cantik 16y/o :

Tkpelah, aku tak jeles dengan korang. Satu hari nanti kalau boyfriend aku nak pergi kat korang sebab rupa pun. Ha pi la. Aku lagi alu alukan pemergian boyfriend yang tak guna tu. Yelah, korang memang la cantik, make up pun kebaboom sampai layak tangkap gambar belakang langsir. Hei,, langsir aku pun warna merah. Memang tak layak aku nak jadi hipster macam korang.. Kena tunggu aku beli langsir baru warna putih la gini. Teruskan, aku harap korang bahagia. dan attitude terjaga. Peace!!

1 comment:

  1. Sumpah klakar hahahha tergelak2 aku baca... same goes to me keluar rembat ja apa ada balik2 tudung cotton 😅 sampaikan haritu gi SCM pun dak2 baya kita semua pandang kerek ja mana tak pergi tempat HIPSTER tapi make up tidak seluar pun loggar hahaha lipstick tak pakai 😂

    ReplyDelete