Wednesday, 2 March 2016

ADDICTED TO COFFEE yayyyyy !

Assalamualaikum,

Sejarah coffee aku bermula ketika aku umur 9 tahun (kot ?) lebih kurang la tu.Jadi, aku asyik bau coffee hitam pekat likat yang ayah aku selalu buat, yezaa my dad also addicted to coffee, too much. All the time he asked for a coffee. Aku pun macam eh abah ni dah kenapa asyik minum kopi, dah la pahit tahap anak tekak aku pun takk dapat terima kehadiran dia.

Tapi I kan anak abah. So feeling feeling nak ber-coffee tu pun ada. ihik.

So tiba lah satu hari tu, aku demam cirit bagi semua ada lah. Lepas tu aku tak lunch sebab tak lalu makan. Sampai petang tu perut aku asyik dok berdendang sayang ja. Aku usaha lah p cari makan kat dapur.

AKU JUMPA ICED COFFEE dalam mug. YAYYYYY! aku tak pernah try lagi, so dah lapar tak kira apa pun yang jadi. aku pun minum coffee tu dengan senang hati, tapi of course first time minum pahit dia tu mashaAllah...nak pening kepala aku..

Dalam 2 3 jam macam tu. perut aku memulas. AH SUDAH WEI! sakit gila kut. Aku hilang mood ah malam tu, rasa macam nak melabur tapi tak pulak, rasa nak muntah tapi tak jugak. aisyyy.. berguling guling la aku sakit perut.

Kebetulan kakak aku balik bawa Nestum dia beli kat Pacific. Dia duduk depan aku dengan mak aku semua, sembang sembang. aku ni dah la saakit perut, mood pun dah swing 360 dah, lagi dia nak gurau dengan aku. Tiba tiba, aku pun tak tahu apa yang dah jadi, tahu tahu aku dah MUNTAH atas plastik Nestum tu.

hahahahahhahahahhahahaahha. EW! korang nak tak nestum tu ihik ?

ha amik ko. penangan coffee. sampai 4 - 5 tahun aku stop coffee, memang aku dah serik weiiii... seksa betul bila pening pening cam tuh.

Coffee has given me unrealistic expectations of productivity!:

Tapi sejak aku nak exam pt3 tahun lepas, aku cuba rapatkan diri dengan coffee.. Lama lama aku okay. Paling penting sebelum minum coffee aku make sure aku perut aku OKAY.

Sebab tahun lepas aku dying punya stay up malam ah. Mak aku pun mula mula risau sebab tepat pukul 12 ja aku buat coffee, lepas tu pagi baru aku tidur. ah tak la pagi sangat, selalunya pukul 3 tu aku memang dah lost in fantasy lew.

Aku cuba kalau pegi OldTown ka, aku order coffee, pergi mana mana pun aku order coffee.Actually tak semua jenis coffee aku suka, kalau macam latte tu memang aku kena REDO la sebab pahit gila. Tapi chapiccino tu macam okay lagi. Aku tak pentingkan trend coffee, yang penting TAK PAHIT MACAM KUNYAH BIJI KOPI.

Coffee quotes:

Sampai lah sekarang, yayy fav drink aku must be coffee. Kenapa ? saje nak bajet iolls ni geng geng exclusive and triple standard hahaha tak la. Sebab basically untuk hari hari aku minum Nescafe ataupun Kopi Pak Belalang ( that's one of the reason why I love coffee. kadang kadang kakak aku bawa balik coffee ni sampai 40 kotak. ko rasa ? hahaha. dah la satu kotak ada 30 pack. gila en. super productive dah ni. tkpe nanti aku kenalkan kopi ni lak.) . Bila aku minum coffee, aku rasa refreshed , rasa oh aku ialah iron lady! , rasa macam banyak positive vibes dalam diri aku hahaha.. Jadi, itu bagus ya untuk ketahanan badan anda jika anda ingin kelihatan segar yang berpanjangan. 

So, aku cuma nak bagitau, untuk birthday aku korang boleh belanja coffee dari Turkey *winkwink* hahah. okay that's all.

bai. 

No comments:

Post a Comment