Sunday, 28 February 2016

STANDARD

Assalamualaikum,

Katakanlah kau lahir daripada golongan yang kaya raya, kaya yang harta entah berapa belas keturunan baru habis, kau pula dimewahkan dengan segala benda yang semua exclusive dan branded like Giorgio Armani , Dior, Chanel . (sila list apa yang paling mahal korang ada, sebab owner blog ni pun tak tahu benda benda branded ni) Oh tak lupa juga, Audi, BMW, Mercedese, Volkswagen adalah kereta yang biasa untuk korang. (aku patut pikir balik nak admire kat Audi ke naik taraf ke  Pagani )

okay.

Apa yang korang fikir pasal cleaner ? bangla yang jadi buruh kat tepi jalan ?

contoh lain, kalau nak be friend dengan someone mesti kena tengok background dulu kan. Cantik ke tak, kalau lebih cantik rasa insecure, kalau kurang cantik, rasa tak sama lavel, tengok lifestyle dia. Kesimpulannya, dia hebat, maka sesuai lah jadi kawan kau yang sama standard.
.
.
.
.

Standard is important. kan ?


I'd say that there are some of them who is really humble and they don't even matter about the standard..

on the other hand,

generally la, in one community - orang atasan tak sama lavel dengan orang bawahan. Apa sekalipun yang kau buat untuk hapuskan jurang antara the highest and the lowest, hakikat tak akan pernah berubah.

The highest is still the highest who got the power to control everything and the lowest is still the lowest who doesn't has any right to change anything.

THIS IS THE FACT!


Aku pernah cuba untuk menafikan yang standard itu penting dan aku cuba untuk samakan standard dengan racist semasa aku tingkatan 2. Tapi semakin lama aku hidup, aku semakin faham life's game.

You can't be with somebody if you're not somebody.

Kalau zaman dulu, memang nobody cares dengan siapa pun kau nak berkawan. Tapi sekarang zaman yang duit is everything, so standard is so important.




Nak tahu buktinya ?

If you are not somebody, pergi kedai branded sikit, salesgirl/salesman tak pandang sebab pakai tee shirt dengan kain batik dengan tudung selempang. Bila berurusan dengan sesiapa pun, contohnya agen insurans, dia cakap biasa biasa je, tapi kalau bawak 30bilion nak masuk insurans, confirm satu almari prosedur dia bawa keluar tunjuk package package yang ada.

How materialistic people nowdays. Yelah, tak boleh nak nafikan, time change us.. even aku pun macam tu in certain time.


Kesimpulannya, if you're on the top, then  you'll get everything. girls, this is the reality of materialistic life . HAHAHAHA *gelak jahat* *teringat ahli shir dalam cerita Rapunzel*


okay, bai.



No comments:

Post a Comment