Thursday, 3 December 2015

Launching SC by Suria

Assalamualaikum,

Hii..

apa ni tetiba launch ?! hahaha..

ilek bro..

sebenanrnya dengan rasminya ( rasmi la kan, accounce kat blog) aku nak bagitahu tentang kewujudan SC by Suria  . atau dengan nama penuhnya Suria Couture .


front view pun dah gah uolss.. aku nak display space tu nanti. wajibun!
nak mula dari mana eh ?

okay la camni.. wujudnya 'tag name' ni ataupun akan jadi business soon. InsyaAllah.. atas impian aku sendiri.. aku dah lama impikan nak buka butik, tapi belum terlaksana sebab ketika tu aku masih bermain lumpur. tak sempat nak fikir pasal jahit menjahit ni. 

jadi, dalam sebulan dua ni aku macam terfikir, tersedar, dan pelbagai ter- lagii.. untuk laksanakan impian aku. lagipun, mak aku tu tukang jahit baju.. series, aku tak pernah beli baju kurung pesak selama aku hidup, semua baju kurung mak aku dah jahit sendiri hahaha. untung badan! dan macam sayang kalau terhenti setakat mak aku jeww. jadi, aku yang berciri-cirikan anak mithali ni rasa semangat la nak sambung karier dia tu. hoho..

ehh tu belum lagi. aku baru fikir..

dan, aku juga terfikir alangkah jimatnya duit aku kalau aku boleh design baju aku sendiri.. daripada beli baju yang berharga RM 1k. 



tapi, yang membuatkan aku laksanakan impian aku ni, adalah sebab crush aku. 

hmm. aku tau aku sweet. hahah! 

aku pun tak tahu bagaimana, tapi betul lah. aku mula create first step sebab dia. jadinya, aku sandarkan butik ni atas nama dia.

dia siapa ? ehh.. rahsia lah.. 

maknanya, dia perlu ingat dia ada bersama nama yang aku bawa nanti. hakikatnya, dia tak pernah tahu kewujudan aku, tp biarlah. better this way. i still have a long journey to work for. 


okay. so aku kan masih muda dan mentah. jadi, aku fikir setakat ni biarlah aku buat 'tag name' ni untuk diri aku dulu. maksudnya, buat baju untuk diri aku sendiri la. sampai masa, aku akan kembangkan. aku tahu itu yang mak aku nak, tapi dia tak mampu nak buat. jadi apa salahnya aku tolong realisasikan ekeke..

Ahh! aku harap korang dapat maafkan muka ilekk aku ni -_-
ni, baby pertama aku keluarkan atas nama 'dia' dan SC by Suria Ahmad . jujur la, baju ni bukan aku yang jahit HAHAHA..  mak aku yang jahit, tapi masih bermakna buat aku sebab aku dah sumbangkan idea untuk baju ni. susah rupanya nak jadi designer -,- heh. aku suka style simple dan selesa, dan memang ini aku nak kekalkan sampai bila bila.

color turquoise yang mana fevret aku gila gila punya. dan material kain ni cotton, tapi i swear tak berbulu! sejuk dipakai. aku juga suka cotton sebab kain yang paling selesa pakai dalam semua keadaan.. baju chiffon out awal awal lagi, even tkde dalam list kecuali shawl chiffon insyaAllah. aku tkde chemistry dengan baju chiffon, cepat je baju tu terkoyak nanti hm. dan design- aku cuma letak list (camni ke eja ) kat tangan bertingkat tingkat. aku rasa tu puns ok. dann maaf lah sebab bawah tu tak nampak.

doakan semoga impian aku ni berjaya ok ? tahnk you.

dear u,
i wish you'll read this. but its okay you still have chance to see it leter, even you're too late. 

No comments:

Post a Comment