Monday, 2 November 2015

Unexpected : kereta locked without my permission

Assalamualaikum,

Tadi, lepas bersilat dengan anak buah aku, (suruh dia tidur tak nak tidur). Entah mata brand apa kau pakai nak.. dah penat main bila pon terbuntang lagi mata dia nak main segala nak nenek. Akhirnya, aku jugak yang tidur.......

*Adakah aku puns begini dulu ?

Okay so aku dengan kakak aku pergi mendobi baju, beli barang bla bla bla. As we finished our shopping, and kain pon dah siap di'dryer'kan. Aku pergi kat kereta nak amik bakul lepas tu nak letak top up dalam kereta.

Okay done. Aku tutup pintu kereta. Dan, alarm pon berbunyi tanda kereta dah locked. Eh.... jap. Aku berhenti, aku pandang kakak aku kat depan, adakah dia yang locked kereta ? Hm, mungkin. Okay lega....

Aku rasa tak sedap hati gila. Aku pon patah balik hendap kat cermin kereta.

WAHH ! KUNCI KERETA ADA DALAM KERETA LAH.

Kereta pon dah locked.

Hurricane, tsunami, gempa bumi dan segala bencana membadai hati aku. Aduh aduh sayang..

Series aku blurr, aku rasa unbelievable, unexpected, unsatisfied, unconditionally, dan banyak lagi...

Mati aku, nak balik naik apa. Nak call siapa ? Nak buka macam mana ? Nak suruh sapa tolong ? Oh god..

Nasib baik lah kakak aku dia ja tengok aku nak kelawar hilang husband hehks.

Aku pon pergi la kat kedai servis kereta. Minta ihsan cina yang baik hati untuk buka kan pintu kereta. Dia datang bawak pembaris besi yang panjang.

Wahh! Kau datang nak musnahkan kereta aku bang?

Aku baca lah segala surah supaya dapat lembutkn hati kereta juga hati cina itu. Sobss.

Dengan berkat doa aku, yayy! Boleh buka wei T.T alhamdulillah... terus aku nampak cahaya bersinar kat kereta dan muka cina tu.

You're my hero dud. heks

Terselamatlah juga RM20 top up aku haha...

Never expect this accident though. Huaa.. Boleh terlucut jantung aku tau tak.

No comments:

Post a Comment