Sunday, 23 August 2015

Ramisya dah lahir - 24/8/15

Assalamualaikum..
Deyy ! Happy birthday weh. Walaupun aku terlupa yang harini birthday kau. Tapi alhamdulillah, pagi pagi buta semalam aku dah ingat balik.
Disebabkan esok trial. Jadi tiada hadiah untuk kau. Huahaha.
Hmm. Aku cuma boleh replay apa yang kita dah lalui.
So.. yah here we go.
2014
Pertama kali aku masuk kelas 2u, engkau bukan lah orang yang pertama aku nampak, sebaliknya mencari tempat kosong. Dan orang yang pertama aku kenal bukan lah engkau juga tetapi beberapa pelajar yang aku jumpa kat gate dan juga Raihana. So, you're not my first experience etc.
Tapi aku mula recognize muka kau sejak kau cakap pasal E**** D***** .  Aku ciwi sebab kau kenal dia dan aku pon kenal. Ahaha.
Yang kedua, aku aim kau sejak Cikgu. Suliawati tanya pasal profile semua classmate. Sampai hari ni aku ingat kau cakap kat cikgu yang kau suka MINI COOPER while aku cakap kat cikgu aku suka AUDI. so yah. Nampaknya kau nak tiru aku lepas aku cakap macam tu. -_- aku faham kau weh . Aku still own that AUDI.
Anddddd. Tc. Ruth tempatkan kita kat tepi tingkap. Mulanya aku tak selesa dgn ko gak sbb engkau too up to date while aku macam haprak. Tapi duduk sebelah tingkap yang kita rasa itu satu bebanan sebab Tc. langsung tak nak ubah sampai abeh 2014, tu sebenarnya makes our relationship lebih baik.
SERIES KITA LANGSUNG TAK SEDAR. right ?
:) it was an appreciateable experience last year.
Setiap hari hari kita mesti ada rungutan.
Ko - " panas la duduk sini. Panas nak mampos panas macam duduk dalam microwave, panas macam sauna. Teacher ni tak kesian kah. Panas itu panas ini panas panas panas panas."
Kau tau tak ,sebenarnya kan. Telinga aku hampir bernanah dengar rungutan tak berasas kau hari hari. Yah..
Aku " langsir ni macam langsuir betul la. Langsir ni boleh tak jangan terbang. Langsir ni tah apa apa. Langsir please! Aku takleh belaja la dengan langsir macam ni. Ahhh,"
Yeah. Realiti lah tu
Next to that,
Walaupun aku bukan lah pandai sangat nak ajar kau math dan reality nya aku selalu ajar ajaran sesat. But still kita belajar sama sama.
Kita selalu kutuk someone yang hanya kita je tahu bahasa kiasan tu. Hahahah.. so that org tak tau yang kita tengah kutuk dia. Lolfs.
Dan aku nak kau tau..
Aku sebenarnya tak takut kilat pon hahahahahaha >< auta je lebih weiii. Sowyy
Kalau kau ingat lah.
Tahun lepas , hari tu gelas sangat suasananya . Macam dalam movie pirates of carribean. Hijau mau langit. Huih. Lepas kau balik kelas. Hujan terus turun lebat.. Aku sebenarnya takut langit tuh gelap bukan kilat hahaha tapi bila kau asyik marah aku cubit kau. Aku laaaaaggggiiii la nak cubit hang!
Hmm. Aku rasa itu je memory yang boleh aku expose. Selebihnya, simpan lah diam diam.
***
Maafkan kekasaran aku selama ni. Aku tak suka gurau dengan kau, macam geletek ke tampar manja ke. Hmm. Kalau aku bagi tampar manja kat kau, alamatnya seminggu kau  dapat bengkak cantik kat pipi. Hiks.
Tapi apa sahaja yang aku create. Sifat tak senonoh aku, day dreamer, gatal etc. Semuanya hanya untuk cipta memory kita sebagai sahabat, kan WALA ? Sebab aku berpegang yang serius kita tak boleh berpatah balik pada masa masa macam ni. So why not aku jadikan dia memory yang terindah.
Tu je la.
Happy birthday weh.
Bai.

No comments:

Post a Comment