Wednesday, 26 August 2015

EDZ Boutique

P/S : sebelum memulakan pembacaan, sila sedar yang kehidupan kita adalah berlainan and how we get through it are very different. At all. So. Yaa.
Assalamualaikum,
Bila cakap pasal fashion. Hahaha. Aku pon tak tau nak namakan fashion aku ni sebagai apa. Aku ikut trend zaman bila pon aku tak tau. Asalkan aku pakai lolfs. Bukan aku tak concern pasal fashion yang trending kat malaysia ni.
Tapi entah.
Nak pakai dress , jubah ala ala princess - aku bukan lah ayu sangat dan aku yakin aku tak akan selesa pakai dress. Oh aku teringat satu cerita tahun lepas. Kakak aku belikan aku pink dress yang serious pinky dan ayu dan kembang which is bila kita pusing, so kain tu akan follow 360° secara berkala. And material lycra.
Nak jadikan cerita. Hari tu hari engagement kakak aku. So aku pakai lah lawa lawa walaupun aku tau hakikatnya tempat aku kat dapor.. you know, bila lalat banyak tengah menggedik kat makanan, kita kena la letak kertas gam tu kan.
Yah. Aku dengan seronoknya nak bunuh lalat secara lembut pon letak lah di merata rata tempat yang strategik.
Dan.
Bila aku keluar nak refill air, aku terpijak kertas lalat tu dan kain aku bergulung gulung kat gam lalat tuh. What snsjdbdusuuqbwjqo -_- ? Aku baru nak control ayu dan manis depan anak saudara lelaki belah bapak aku hahah . Kuaja betul la weh kertas tuh.
Malu weh. Hmm. Nasib nak mertua tak tonton sekali. Anak dara apa tak reti pakai dress hahaha.
Okay next.
Nak pakai kemeja ala ala boyish- aku tak lah macam tu juga.
So aku stay dengan style aku yang kadang kadang sweet nih . Mihmihmih.
Aku jenis suka yang macam blouse sampai lutut yang boleh pakai dengan jeans. Tee pakai dengan jeans. Sometimes kemeja dengan jeans. Bersama shawl lilitan zatii . Aku langsung tak prefer diri aku untuk pakai skirt. Menyusahkan. serious.
Tapi. Lately ni. Dunia macam perli aku  -_-  macam hina je aku sebagai pompuan tapi tak pakai dress sobs.. So aku slow slow nak jadi ayu haha.
But still. Hanya certain dress yang aku pilih.
And the point is. Tadi aku beli dress kat EDZ Boutique kat Seksyen 7.
Aaaa! I'm dying with the color. With the material. With the design . Even its button.  Bsjshsiwvaoq >< serious dress ni mmg kena dengan aku. Elegant. Stylo tapi in the same time simple. Tak crowded dengan manik manik. Terletak elok kat bahu aku.. T.T material silk tapi tak shining macam shine bright like a diamond. Semua jenis dress kat situ semua citarasa aku. Simple. Tapi still attractive. Suasana boutique pon tenang, tak rush, tak serabut. Hmm. Ok dah la zati.

1 comment: