Thursday, 9 October 2014

Rest ..

I'm resting now . Berkabung . Hahaha , hari gelap sedunia . I put everything in black . Either wallpaper phone, wallpaper whatsapp, DP fb whatsapp .. yaa, dats cute . Very Omaigod cute . Starting now , my favourite colour is black . I love black so much . And , same goes to my heart . Black in colour .

Sudah . Tersampuk jin bi . Anyway,   aku tengah happy gila nak mati tercekik kaki lembu . Nak lompat sampai langit and act like I'm a bird . Exactly . When my heart was hurted ... I love to comparing myself with bird . Because , there *pointing to the sky* ... there is the most peaceful place . I'm free there . Without thinking others . For sure a bird also has life . And they're happy living their life . Bebas berterbangan , sapa nak kacau ? Dari satu pohon ke satu pohon . Dari bawah ke atas . Bosan di bawah , terbang ke atas. Hmm,

I wonder .

Why I'm always hurted ? 
Why I can't get a part of happiness ?

Faith .

Takdir .

Takdir tempatkan aku kat sini dan hidup begini . Takdir Allah .

Aku faham . Aku tak mempertikaikan takdir .

Ditulis begini ,

Hidup pun begini lah .

Allahuakbar ...

####

Luahan aku ... 1 2 3 go !

Aku tak faham keadaan macam sekarang . Exactly aku belum Meatured !  Aishhhh, lembab betul nak faham keadaan yang as simple as ribbon . 

Kalau aku diberi satu hadiah . Aku pilih , aku nak hadiah dimana aku dapat baca isi hati orang . Supaya . Aku tahu apa yang dorang fikir pasal aku . Apa sebenar benarnya perasaan orang . Supaya aku boleh pilih hati yang betul betul dengan aku . Ikhlas ... Supaya aku tak salah anggap dan buat kesimpulan sendiri yang boleh membawa kepada pergaduhan ... Supaya orang tak tipu aku ...

Tapi, itu lah cabaran ,dugaan Allah, ujian Allah . Hati Dan perasaan . So lebih private kalau tak dapat baca hati orang ... sbb hati tak boleh tipu .....

Talking about rest ..

Really, I need rest .

Rehat daripada perasaan ,
Rehat daripada ribut taufan,
Rehat daripada angin kencang ,
Rehat daripada bercakap ,
Rehat minda ,
Rehat hati ,
Rehat mata,
Rehat mulut,

Sebab . Aku penat .. disebabkan aku tak merehatkan benda benda alah tu la hati aku sekarang macam kapal karam kat laut hindi .

Satu hari aku mintak , aku taknak bercakap .. Tapi masalahnya , setiap kali aku jumpa kawan kawan aku . Mulut aku dah macam kuali karat uolls . Borak sembang sembang borak gelak !  So how ?

Damai lah kau disana ....

Damai lah

Damai .....

No comments:

Post a Comment