Tuesday, 28 October 2014

Popular .. famous .. well-known .. Dan seangkatan dengannya

 It's about popularity ..
Actually kita tak boleh cakap yang orang popular tu sombong and whatsoever .... sebab firstly dorang memang memerlukan privacy .. to be a normal person who can walk happily around the shopping complex without wearing a niqab 36hours and cap etc .. just understand yang tak semua dia mampu layan .. gila ! Tak jadi kerja kut . Kalau ada sejuta peminat , setahun memang lingkup le bisnes dia ..
Aku tak tahu sama ada kebetulan atau memang Allah nak sedarkan aku tentang realiti dunia ..  But . 
Dalam dua hari ... Aku jumpa orang popular  yang tetap pendirian . But caranya salah dan aku yang baru nak memahami terus tersalah faham atas perangai yang ditonjolkan dia dan menyebabkan aku membuat persepsi yang bukan bukan.  Sorry sis. 
Then . Aku tengok video mat lutfi pasal 'rant on popularity ' ..dimana Kat situ dia jujur bout their feelings bila selalu jadi attention ...
Last , aku baca novel about popularity .. yang dia tak suka jadi attention dan rimas dengN kehidupan dorang .. yang sometimes fake .
Aku tak faham apa maksud semua ni but aku sedar something ... Aku tak patut crush on someone yang too popular.   Entah , aku tak tahu kenapa .. Tapi aku rasa cam ni.  Ha ha ..
Aku tak perlu sibuk perihal orang popular yang ad kehidupan sendiri ..  just layan semua orng macam biasa .. no darjat.  If i could ...
Kalau dulu , aku g mana mana mesti wish yang aku nak tangkap gambar dengan artis dan berharap aku dapat sign dia .
Tapi lepas aku sedar yang , kdg kdg kita dilayan tak ikhlas .. Aku malas nak terlibat .. Aku nak jadi macam Hana (watak novel ) ..
Aku tak perlukan perhatian daripada orang popular untuk tumpang sepayung menjadi popular pun... If i want it , i can do it myself ... Aku hidup cara aku .. kwan dengan sesapa nak kawan dengan aku . Tak perlu cari seorang yang tk ikhlas memerlukan kita . Shit ! Aku memang pantang dengan orang yang tak ikhlas dalam persahabatan or whatever yang berkaitan dengan hidup.   
Well.. sampai situ aja lah dulu...
Aku harap apa y aku nak sampaikan , sampai lah ... if tak aku delete ! --'''
Via badak bunting berendam (sedap lak nama tuh )

No comments:

Post a Comment