Monday, 6 October 2014

Apa yang aku lebih cenderung kepada

Assalamualaikum ,

Apa yang aku minat . For now kecenderungan aku agak matang . Har har , I am trying to be meatured . Open minded , not too childish .. tapi hakikatnya , suara aku macam budak budak Gedik , ketinggian aku macam budak kecik , kalau aku marah pun pemikiran aku macam budak kecik . So , what now ?

Tapi sekarang . Bila aku cakap I'm trying . That means aku tengah dalam proses kematangan lar . Tak semua benda kita boleh jadi matang . Berfikir secara matang . Sometimes, we have to enjoy our life .  aku tak pasti aku ni budak ke mak nenek yang suka membebel . What do you think ? Aku benci gila kalau orang bebal kat aku hari hari pastu benda yang sama.  Kalau setakat pendek pendek tkpe la . Ni ha , sampaikan aku nak mandi pun terpaksa bersila mendengar khutbah undang undang nak mandi . Etika dslam bilik air .
Pikir ni bilik air sultan ?  VVIP ? Sampaikan nak letak carpet dalam bilik air .

Aku tak puas hati ni ha sal bilik air.

Aishhhh,

Weh,dah nama bilik air of cos la tempat di mana kita hendak membersihkan diri menggunAkan AIR . ade orang mandi pakai angin ?  Lepas tu , keluar bau wangi macam gula gula ?  Nak nak je aku sedut kepala pakai vacuum . Kalau mandi of cos la basah Weh . Aku tak tahu kalau certain persepsi y mengatakan bilik air tak boleh basah . Its Okai because it's depend on cara hidup dorg , protokol nenek moyang ke.  Tapi kalau aku , there's no etika dalam bilik air kecuali kalau buat bilik air tu serupa sunway lagoon .

1st . lantai bilik air tak boleh basah . Pastu macam mana ?  I wonder , macam mana nak mandi tanpa basahkan lantai bilik air?  Nak buang hajat , nak basuh muka nak Gosok gigi without basahkan lantai .. semua tu pakai air kut . Dan aku betul betul tak faham protokol ni . Aku pernah pergi shopping mall ni , toilet ya of cos lar macam buat pameran emas .
Dan kat lantai tu takde air . Iye aku faham . But takkan hmm , ok dah pening kepala aku pikir . Tu baru shopping mall . Kalau rumah y mempraktikkan protokol macam tu ...

2nd . Paip air macam kat KLCC . Ok dah aku taknak comment but aku tak suka ni.  Kau tahu benda ni menyusahkan gila.

3rd.  Lepas guna kena mop . How about this ?  Allah... Aku rasa ni macam psiko gila . Rasa macam geli sangat ke kalau ada air dalam bilik air ?  I think it's suppose to be " dry room " Pastu letak tanda " no water allowed" . Perlu ke mop lepas mandi ?  Kau bayangkan tak moyang dulu dulu mandi sungai macam mana , basah basah naik kat gigi sungai ( haha, macam tk de kaitan lak ) James Brooke ke Parameswara mandi pun pakai air . Mop lantai sebab nak tidur dalam bilik air ? Ke takut air ? Orang kampung Cemana lak hidup air melimpah limpah kat bilik air .

Aku pernah la tengok cerita jepun ke korea tah . Yang bilik air dia very neat sampai tk de air pun kat dalam toilet pastu berus gigi pun sopan sopan je.  And I`m pretty sure that masyarakat Malaysia nak ikut budaya barat y mandi dalam bath tab without air yang melimpah Dan boleh Baca Surat khabar sambil  mandi .

But , ketahui lah bahawa kita berada dia Malaysia dia mana suhu sehari hari ialah 26°c upper . Dan bukan di Chicago yang suhu hari hari dia 11°C yang tak payah mandi , just basuh muka pun dikira mandi . Tapi malaysia , tak mandi .. acah basuh muka , mandi ala kadar . Alamatnya , bau macam susu basi lar . Malaysia panas lembap kut. 

Jadi , intro aku pun Dh macam mak nenek . Kesimpulannya , aku suka sangat bagi ceramah kat orang while aku benci gila kena bebel kecuali mak aku . Aku redha mak aku nak bebel
Banyak mana pun aku suka .

Selain daripada minat membebel . Aku juga ada minat beberapa perkara baru , benda baru dan hal hal yang baru .

No comments:

Post a Comment